Vēstījums par bezbailību



Manu pēdējo vēstījumu es novēlu ikvienam mūsdienu cilvēkam, kā arī Mahatmam Gandijam, jo, to pārlasot, sapratu, cik tas ir tuvs Gandija mācītajam. Cik pilnīgs piemērs Gandijs bija bezbailīgajai rīcībai Indijas atbrīvošanā, kas bija pilnībā nevardarbīga! Ar cieņu es noliecos katra cilvēka priekšā, saskatot katrā iespēju īstenot bezbailību un nevardarbību. Noliecos M. Gandija priekšā un mātes Indijas priekšā un lūdzu viņu pirms došanās ceļā: “Apskauj un pieņem mani, māt, ļauj, lai izaugu tavā gādībā par patiesu dēlu, svētī ar tava augstākā garīgā mantojuma īstenošanos!”

Vēstījums par bezbailību:

Bailes ir sakne visām nelaimēm.
Bezbailība ir risinājums visai eksistencei.
Bezbailībā mēs saprotam, ka bailes esam pārņēmuši un tās nav mūsu daba.
Brīvībā no bailēm izpaužas visi risinājumi. Brīvība no bailēm ir risinājums. Neesot brīvi no bailēm, mēs vienmēr paliksim upuri iznīcinošiem spēkiem un bailēs radītajiem priekšstatiem katrā mūsu dzīves dienā.

Cilvēks, kas vēlas sev pakļaut, uzvarēt, iegūt, bieži baidās, lai nepakļauj viņu, neuzvar, neatņem. Cilvēks, kas visu nodod Dieva gribas rokās un nealkst glābēja lomu, tuvojas bezbailībai.

Bezbailība nav priekšstats. Tāpat jebkādi priekšstati par bezbailību nav adekvāti tai. Bezbailība ir vienmēr līdzsvarots apziņas stāvoklis. Nesavtīgs. To pārdzīvojot, varam to iepazīt.

------------------------------------------
Šajā vēstījumā ir mans novēlējums visiem. Jūs būsiet patiesi laimīgi, ja īstenosiet to. Nepadosimies, jo atcerēsimies, ka nekas nenotiek tik vienas dienas laikā. Tomēr katrā dienā Viss ir klātesošs.
Ceļā uz bezbailību neļaujiet sevi maldināt uzskatiem par laika, naudas trūkumu, to, kas traucē dzīvē, vai kaut kā nepiepildīšanu, iegūšanu vai zaudēšanu. Nebaidieties un nevainojiet sevi vai citus, ja kaut kas neizdodas, kā iecerēts. Tie ir maldi. Nošķirsiet maldus, iegūsiet brīvību.

24. novembrī, 2010
 



FOTO: M.Gandijam veltīts memoriāls Deli lidostā 2010. gada oktobrī.